The O-Shot®

PRP (Platelet Rich Plasma) Female Genital Injection

Selv i en tid der diskusjonen om seksualitet har blitt mer åpen og akseptert, er mange kvinner fortsatt tilbakeholdne med å ta opp disse problemene med legene sine. Nedsatt seksuell nytelse for en kvinne kan stamme fra dårlig smøring, smerter ved samleie, vaginalkanalen er for løs (mindre følelse) eller for stram (ubehag), og vanskeligheter eller manglende evne til å oppnå en orgasme. Visstnok kan en lav sexlyst eller libido også oppstå, eller til og med utvikle seg, sammen med de andre fysiske problemene. Disse problemene kan i stor grad påvirke en kvinnes selvtillit og dermed resultere i betydelig stress mellom partnerne.

Hvilke fordeler kan en kvinne ha med O-Shot?

  • Mindre eller fullstendig forsvunnet smerte under sex (kjent som dyspareuni)
  • Økt evne til å få vaginale orgasmer
  • Større opphisselse fra klitorisstimulering
  • En strammere vaginal kanal (hvis det føltes å være for løs tidligere)
  • En mer elastisk vaginal kanal (hvis det føles for stramt før, vanligvis etter overgangsalderen)
  • Yngre, glattere hud eksternt (leppene i skjeden)
  • Sterkere og hyppigere orgasmer
  • Økt vaginal smøring

Hvordan fungerer O-Shot?

Vekstfaktorene og proteiner som frigjøres av den høye konsentrasjonen av blodplater i PRP aktiverer igjen stamceller og stimulerer cellulær reparasjon og regenerering uansett hvor de blir brukt i kroppen. I tillegg oppstår kollagenproduksjon og dannelse av nye blodkar og ytterligere hjelpemidler i vevsreparasjon.

Hvordan utføres PRP for O-Shot?

Man tar en liten mengde av ditt eget blod før inngrepet. Blodet ditt blir deretter spunnet i en spesialdesignet sentrifuge som skiller blodplatene og plasmaet fra resten av blodet. Blodplatene isoleres og injiseres deretter tilbake i kroppen på de områder (klitoris, G- punkt) hvor man ønsker/trenger behandling. O-Shot gis under lokal bedøvelse.

På Arna Clinic bruker vi Magellan arteriocyte PRP®-systemet. Den har en unik egenskap som tillater å trekke ut de høyeste konsentrasjonene av blodplater, mens den samtidig fjerner 99% av røde blodlegemer (RBC) som kan hindre den regenerative prosessen. Dessverre finnes det andre PRP-systemer på markedet som ikke levere en optimal effekt av blodplaterik injeksjon. I motsetning til mange andre systemer, er Magellan et fullstendig lukket system i alle trinn i behandlingen og som oppfyller de høyeste sterilitetsstandarder. Dersom man ønsker en effektiv og virkningsfull PRP-injeksjon, er det derfor svært viktig at man benytter seg av medisinske utstyret av høy kvalitet for å maksimere suksessen av PRP behandlingen. 

Hvem er egnet til O-shot?

Alle over 18 år med seksuelle dysfunksjonell, kan få O-shot, unntatt de med vulva- og vagina kreft. 

Har man smerter ved O-shot?

Det smøres lokal bedøvende krem på huden ca. 30-40 min for inngrepet slik at smerter minimeres. 

Hvor lang tid tar O-Shot prosedyren å utføre?

PRP-injeksjonen utføres på Arna Clinic av vår spesialist. Det tar omtrent 60 min fra du kommer til du er ferdig. 

Hvor lang tid etter O-Shot kan man ha sex?

Du kan gjenoppta seksuell aktivitet omtrent 4 timer etter inngrepet samme dag. En økning i seksuell respons kan nåes i løpet av dager etter inngrepet. 

Hva er bivirkningene ved en O-Shot behandling?

Siden PRP er utvunnet fra ditt eget blod, er det kun få lette bivirkninger. Disse inkluderer mindre blødninger eller blåmerker, hevelse og veldig sjelden infeksjon.